Ga naar de inhoud

De strijd tegen racisme is een strijd van ons allemaal

‘De strijd tegen discriminatie en racisme is een strijd van ons allemaal’, deze boodschap brengt LEVL in een nieuwe campagne die we lanceerden naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart.

De campagne focust op vijf verhalen waarin mensen zonder een migratieachtergrond getuigen over het racisme dat hun partners, kinderen of vrienden met een migratieachtergrond ervaren en hoe dat hen ook persoonlijk raakt. Via de getuigenissen krijgen we inkijk in de gevoelens, angsten en/of twijfels van mensen zonder een migratieachtergrond die dicht bij het onderwerp staan. Het gaat om hele persoonlijke, pijnlijke en soms emotionele verhalen.

Ontdek hier meer.

Ik heb hier mijn werkplek

LEVL heeft samen met enkele andere middenveldorganisaties (BOEH!, CIIB, Ella vzw, Furia & Karamah EU) de krachten gebundeld onder het platform ‘Beyond the headscarf’. Samen werkten we een social mediacampagne uit die gelanceerd werd op 18 oktober. Met de campagne willen we bedrijven inspireren en aanzetten om diversiteit en inclusie op de werkvloer te omarmen. Daarbij zetten we de hoofddoek, vandaag doelwit van verboden, duidelijk in de kijker.

Lees het volledige persbericht hier.

We hebben meer gemeen dan je denkt

‘We hebben meer gemeen dan je denkt’ is een campagne die LEVL in het leven heeft geblazen om de focus op onze verschillen kleiner te doen laten lijken. Hoewel deze verschillen waardevol en een verrijking van onze maatschappij zijn, hebben we ook meer gemeen dan je denkt.

Bekijk de campagne op Instagram.

Op zoek naar nieuwe bestuursleden