Ga naar de inhoud

Cultuur, jeugd en sport

Integraal diversiteitsbeleid

LEVL werkt via het project Dive in Diversity aan de structurele verankering van een integraal diversiteitsbeleid binnen organisaties in de kunstensector.

  • Wil je een breder publiek aanspreken?
  • Wil je divers talent aantrekken en behouden?
  • Wil je als organisatie relevant blijven binnen een samenleving die constant in verandering is?
  • En bovenal, wil jouw organisatie zich inzetten om heel concrete acties op te zetten om de interne en externe werking divers en inclusief vorm te geven?

Dive in Diversity organiseert meerjarige interculturaliseringstrajecten op maat van de kunst- en cultuursector.

Concreet bestaat het traject uit volgende stappen:

  1. Scan door interviews: we beginnen met het verkrijgen van een duidelijk beeld van waar je organisatie zich bevindt op het gebied van diversiteit en inclusie.
  2. Gemeenschappelijke sessies: we werken samen tijdens enkele interactieve sessies om een duurzaam actieplan op maat te ontwikkelen.
  3. Ondersteuning: gedurende het hele traject bieden we begeleiding en expertise om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk stappen zet naar een inclusieve organisatie.

Dit gebeurt in samenwerking met de voltallige ploeg van medewerkers. LEVL en een aantal freelance collega’s begeleiden en adviseren de organisaties in de stappen naar meer inclusie.

Een kleine inkijk in de methodiek van Dive in Diversity? Je ontdekt het via onze toolkit.

Wil je als organisatie instappen op dit traject? Neem dan contact op via: info@levl.be, we helpen je graag verder op weg!