Ga naar de inhoud

9 juni 2024 is het zover: dan gaat de Belgische bevolking stemmen. LEVL pleit voor een evenredige en evenwaardige participatie van personen met een migratieachtergrond in alle levensdomeinen. Meer specifiek met een focus op tewerkstelling, wonen en onderwijs, maar ook op transversale thema’s zoals integratie en inburgering, antiracisme en non-discriminatie.

Daarom presenteren we in aanloop naar die verkiezingen een aanbevelingsrapport met 167 aanbevelingen. Deze aanbevelingen hebben een specifieke focus op het vertegenwoordigen van de belangen van mensen met een migratieachtergrond in onze samenleving.

De aanbevelingen van LEVL zijn gebaseerd op het streven naar een inclusieve en gelijkwaardige samenleving, waarin gelijke kansen voor iedereen centraal staan. De ontwikkeling van dit aanbevelingsrapport in aanloop naar de verkiezingen is eveneens in overeenstemming met onze decretale opdrachten.

> Download het memorandum hier of blader er hieronder eens door.

Verdere vragen of een toelichting? Je mag steeds contact opnemen met collega Stacey Ohiwerei (stacey.ohiwerei@levl.be) of stuur een mail naar info@levl.be.