Ga naar de inhoud

Webinar: Wonen, een zaak van iedereen? Praktijktesten als wapen in de strijd tegen huurdiscriminatie

Maandag 11 oktober 2021 – 19:00

Een persoon met een fysieke handicap die een appartement wil huren heeft maar 26% kans om uitgenodigd te worden voor een plaatsbezoek, terwijl dat voor personen zonder handicap 43% is.

Antwerpenaren met een Turkse naam worden in 26% van de gevallen niet uitgenodigd voor een plaatsbezoek, terwijl kandidaat-huurders met een Vlaamse naam wél mogen komen kijken naar hetzelfde appartement.

Daarom zet het Platform Praktijktesten Nu, in het kader van de Woonweek, graag praktijktesten in de verf als wapen in de strijd tegen huurdiscriminatie.

Wat is de stand van zaken in het gebruik van praktijktesten? Op welke manier worden ze ingezet om discriminatie te onderzoeken, maar ook als middel om discriminerende huiseigenaren te bestraffen? Wat leert het gebruik van praktijktesten ons over de huurdiscriminatie die verschillende groepen meemaken? En wat is er nodig voor een echt krachtdadig beleid tegen discriminatie op de huurmarkt?

De experten gaan in gesprek en beantwoorden vragen.

Sprekers:
– Mohamed El Majjoudi (projectcoördinator Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad)
– Joy Verstichele (Coördinator Vlaams Huurdersplatform)
– Nele Spaas (beleidsmedewerker LEVL)
– Eva Declerck (inhoudelijk coördinator Çavaria)

Moderator: Nina Henkens, Kif Kif

Van 10 oktober, Werelddaklozendag, tot 17 oktober, de Werelddag van het Verzet tegen Armoede, pleiten de partners van de Woonweek voor een beter woonbeleid. Menswaardig wonen is al een grondrecht. Nu nog waarmaken voor iedereen.

Een initiatief van Kif Kif vzw samen met het Platform Praktijktesten Nu, in kader van de Woonweek.

Schrijf je in: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-wonen-een-zaak-van-iedereen